4. Brownie z fasoli
Zach臋cona wszystkimi pozytywnymi opiniami, postanowi艂am sama przetestowa膰 ten przepis. Fasola? W placku? Co mog艂oby p贸j艣膰 nie tak?
Zacznijmy od fasoli. Fasola w puszce jest spoko. Pod warunkiem, 偶e l膮duje w sa艂atce. I to w ca艂o艣ci. Je艣li kto艣 lubi "zapach" zblendowanej fasoli w ca艂ym domu - nie oceniam (no mo偶e troch臋). Na tym etapie bardzo mocno zacz臋艂am si臋 zastanawia膰, co ja robi臋 ze swoim 偶yciem. I chyba nie tylko ja.
Jedyne co przypomina艂o prawdziwe ciasto to ubite bia艂ko. I przecudny zapach kakao.
Zapach - jak brownie. Wygl膮d - jak brownie! To musia艂o si臋 uda膰! Sukces! Jednak mo偶na zrobi膰 dobre, zdrowe ciasto bez u偶ycia m膮ki pszennej i cukru.
Smak? Jak s艂odka fasola z domieszk膮 kakao i banana. Konsystencja - zblendowanej fasoli. Ciekawe, czy osoba tworz膮ca ten przepis i twierdz膮ca, 偶e absolutnie nie da si臋 wyczu膰 fasoli, by艂a po covidzie. To co艣 zdecydowanie plasuje si臋 na pierwszym miejscu najbardziej ohydnych rzeczy, jakie jad艂am.
Czy pocz臋stowa艂abym tym ciastem go艣ci? By膰 mo偶e. Zale偶y jakich. Na przyk艂ad mojego 艣wi臋tej pami臋ci przyjaciela - z pewno艣ci膮. Tylko po to, 偶eby zobaczy膰, jak z wyba艂uszonymi oczami pr贸buje to prze偶u膰 i prze艂kn膮膰 i ostatecznie m贸wi: "Dobre!!! Tylko nie r贸b wi臋cej".
Moja ocena: nigdywi臋cejtegoniezrobi臋/10
Ocena kurek: 10/10
0 Komentarze